Tips Blogging - Boikot WIDGEO!

Salam sejahtera buat semua, di sini teman ingin memberikan sikit tips dan info-info yang dirasakan berguna untuk menaikkan trafik ataupun pengunjung ke blog.

Tips pertama ialah mengurangkan kadar load time atau masa yang diambil untuk memaparkan sesuatu blog.

          1. Jangan gunakan Widget dari Widgeo kerana mengandungi Pop Up Advertisement :

Widgeo_net-widgets caker

Website Widget Widgeo

widgeo term

Dalam Policies Widgeo dah cakap dia akan letak pop up

widgeo pop up gampeng

Ni contoh pop up yang keluar apabila website anda dibuka

Laman web anda akan lambat atau hanya mula loading selepas pop up ni selesai loading. Cuba bayangkan masa yang di ambil untuk membuka website anda jikalau anda memasang 3 widget dari Wigeo ini?

Apa perasaan anda jikalau anda terbuka 3 website/blog yang lambat loading ini serentak?

Oklah, ini dulu tips buat masa ni. Nanti kita akan sambung lagi k?



Lebih baik jangan gunakan widget widgeo | sukiprattle

Widget counter Widgeo.net yang mengganggu keharmonian visitors | nescafe ais

Tips For Newbie Compilation Blogspot| melzromeo

Tips dan Info? Jom baca...| Iza

Related Posts with Thumbnails

59 Xclusive Commentaries:

KizZ berkata...

Waa...menarik2!!

Unknown berkata...

thanks for info bro

ezzati berkata...

ada pasang..tp, trus close popup tu kalo dia kuar..hehe..

Unknown berkata...

Salam daw wan..woo! ini hebat info baru, kalau tak diberitahu kita tak tahu, betul tau tiap kali buka pc alamk late sangat, kadang2 padam2. Tq info dak wan u sahabat maya yang baik lah hehe!

hisham berkata...

bro..mmg bende ni slalu kacola...wat traffic jem je..hampeh...tq2 bro share hal ni...

hisham berkata...

tp aku x gune pn widget dari widgeo..??ke aku x sedar...

Rash berkata...

rash ade jumpa kekadang bile nk bg comment..
kuar benda alah nie..
thanks 4 da info ^^

wan2911 berkata...

tQ bro..
nmpaknye tepakse la aku buang widget tu.

Nine berkata...

setuju..leceh betul kalo kuar popup bila buka blog...lambat jer kita nak balas msj..

widgeo widget banyak org suka tapi leceh kuar popup tu la..berat sama kan widget2 ye...

i'msosupernotcool berkata...

nampak sgt aku lemah bab2 nih..
next..
haha

Unknown berkata...

salam D'Wan.
Terima kasih ulasan D'wan tentang anak-anak saya. Mereka semua titipan Allah diamanahkan pada kita bentuk mereka. Mereka penyeri hidup kita yang dah berkahwin. Alhamdulillah mereka sempurna fizikal dan menyenangkan jiwa. Salam manis to you D'wan.
Tentang widget yang mganggu tu, saya tengah cari widget ganti yn simple..saya suka juga analisis visitor tu , ganti lain trylah kan.

zella y berkata...

thanks for the info =)

dilot berkata...

tu la mmg susah kalau ada mende alah tu..kene tutup dulu...

Dak Wan® berkata...

KizZ - Tqs k sudi komen disini :)

Dak Wan® berkata...

~0~ urw beb :D

Dak Wan® berkata...

ezzati - tqs sbb beri pendapat u tapi kalau 5 website bukak keluar pop up kan naya :P

Adam berkata...

haha.. ! sebab tu aku tak minat letak widget widgeo sebab ni satu2nya widgeo bengong nak mampos.. :p

Dak Wan® berkata...

etuza - yup, pop up ni boleh disalah gunakan untuk inject virus script :(

Dak Wan® berkata...

hisham - yup, boleh BSOD windows nie :)

Dak Wan® berkata...

hisham - takyah ko yg guna, web orang lain yg ko masuk guna menatang nie dah berlambak.

phatgurl berkata...

hello dak wan... mekasey sbb lawat blog saye. pergh ni blog termahal ni sebab penuh dengan background LV. hehehe.

nani syafiqah berkata...

salam
tumpang tanya
macamane nak remove widget ni??
rimas

Unknown berkata...

nice one ;)

Dak Wan® berkata...

Rash - Tu lah, kalau kita nyusahkan visitors camner nak dapat banyak komen kan? ;)

Dak Wan® berkata...

wan2911 - Website kome tu dah buang erk? :))

Dak Wan® berkata...

Nine - Website tu takkan loading hingga pop up tu habis loading, pastu nak komen dia akan loading balik pendek kata(panjang pon kata gak) everytime refresh, dia akan loading =))

Dak Wan® berkata...

i'msosupernotcool - Yup, next tips is...... tunggu =))

Dak Wan® berkata...

etuza - Wasalam tuan, widget tu boleh ganti guna histat macam teman nie. ;)

Dak Wan® berkata...

zella - Normal info jewr, anyway URW :)

Dak Wan® berkata...

dilot - Banyak terkena gak erk? =((

Dak Wan® berkata...

★Dakjaat™ ☆ - Widget janji2 manis bring follower konon kan? Walhal hilangkan follower lagi adalah.. =))

Dak Wan® berkata...

phatgurl - LV belum Dior lagi ;;) Tqs k..

Dak Wan® berkata...

~`nAnie~ Wasalam, lepas login tu gi ke dashboard - layout - Page Elements - klik kat edit di kotak nama widget tu - klik kat remove. Anyway, feel free to drop comments here k? :)

Dak Wan® berkata...

cik EPAL - tqs very much :)

Melz berkata...

sakit jiwa kalau kena popup hehe

Dak Wan® berkata...

Melz - bukan setakat sakit jiwa melz, mau jiwa kacau sekali woo, kalau kena popup =))

Syaiful Azhar berkata...

hoho..selama ni tak penah amik tau pon sal T&C nih..thanks 4 sharing bro..

Dak Wan® berkata...

xyncaholic, sebarkan jewr wat artikel...ramai yg masih belum sedar. Pastu link back k? Nanti teman link kan gak :)

un berkata...

aku tak pernah pun guna widget dari widgeo nni.:)

Dak Wan® berkata...

unwanted - Yup, tapi masih ramai yang guna :(

ami auni n auji berkata...

assalamualaikum.. tuan dan puan nyer blog...

owhhhh... patut arr duk kuar jer.. tensyen maaa.. huhu...

Dak Wan® berkata...

Qismina - Waalaikum salam, yup dia akan kuar pop up. Pastu blog lambat bukak. Pastu nak komen dia akan keluar pop up lagi. pPastu tutup pon kluar pop up lagi ~x(

fara berkata...

Memang serabut kepala kalau tunggu page yang lambat loading!

x-po berkata...

mmg wigeo ni bengong skit..dh lama prasan, so buang trus..hoho

Dak Wan® berkata...

Ms.Independant - Minta ramai lah yang prihatin kan? :))

Dak Wan® berkata...

x-po - Yup! Minta tolong sebarkan boleh? ;))

BaDBoYs berkata...

berguna..

Dak Wan® berkata...

BaDBoYs - Minta tolong sebarkan ye? Ramai yang masih tak sedar. TQs :D

|.a.r.i.e.z.a.| berkata...

huh mujur teman ni mmg bkn jenis suke campak widget pelik2 ni.. hehe :) aritu g timbang blog, blog saya sgt ringah :p hehe petite la katakan :p

Perjalanan Tanpa Noktah berkata...

zures dah tukat atas nasihat Dak wan...tq dakwan...

Unknown berkata...

jum anti widgeo!!! btw,dh x pakai widgeo..jum try 99counter plak..stakat nie x de po-up ads~

.millalara. berkata...

selalu bukak 5-6 blog serentak.. tak tau mana yg lambat mana yg cepat.. huuu~

Dak Wan® berkata...

|arieza| - Blog teman plak tak stabil ah.... kejab gumuk kejab kudut =))

Dak Wan® berkata...

zures - Sama-sama gak :) Hebahkan kat kengkawan gak okay?

Dak Wan® berkata...

MrDzy - Elok lagi guna widget dari http://www.histats.com

Dak Wan® berkata...

.millalara. - Teman pon camtu, tapi kalau 5-6 blog tu semua ada Widgeo parah wooo.... boleh hang komputer teman nie :(

Unknown berkata...

oh.oh..cmtu.....br taw.hikhik.,

psst...kt blog teddy ade lgu utk readers blog teddy.g la dgr ;P

Dak Wan® berkata...

master teddy - Tu ahh.. Boleh "hang" atau kejung komputer pelawat. :D

faizal berkata...

nyampah kalo blog de ads..hurm

Tukang beca tengah kenen, Sudah baca tolong komen! Tqs
Awak follow RSS disini | Awak follow twitter disini
Sayang Ckit
Muahh!

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Sila taip kod diatas untuk smiley!
Contoh: Untuk icon Senyum Sila taip :)

Catat Komen

 

Blog Tips,Trick & Contest

Label

Blogging (22) Stories (21) 1 Malaysia (16) Contest (12) Rainbow Story (12) Story (12) Tips (11) Family (10) Gath (6) Teknik (6) Dem (5) Emotion (5) Feeling (5) Web (5) Car (4) Cinta (4) Love (4) Birthday (3) Islam (3) KCar (3) LMST (3) Myspace (3) PROTON (3) PROTON SAGA (3) SIC (3) Terjah (3) kancil (3) Awards (2) Bagus (2) Jodoh (2) L5 (2) Mira (2) Tag (2) Tools (2) Bidor (1) Cameron (1) Conversion (1) Dato Sagor (1) Facebook (1) Fadzilah Kamsah (1) Kawen (1) Makan (1) Maulidur (1) Meyo (1) Muhammad (1) Nash Ahmad (1) Nuffnang (1) Perak (1) Perodua (1) Politics (1) Politik (1) Racing (1) Rank (1) Ranking (1) Rasul (1) River (1) SAGA (1) SKPZ (1) Sambutan (1) Scenery (1) Sepang (1) Sticky (1) Sunset (1) Technocrati (1) Tmnet (1) Track (1) Uncle (1) VIP (1) Web Page Ranking (1) banner (1)

Powered by  Sue-Sygckit.blogspot.com

back to top