Call to Arms!



http://torrentfreak.com/us-lawmakers-want-to-quash-pirate-websites-100920/

Urgghh..... btw; Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri too
Xclusive Commentaries :4

The Best of Bidor Makan-Makan

Tadi teman turun ke Trolak, jumpa anak bujang teman yang akan ke Terengganu selama sebulan untuk latihan keusahawanan. Setelah selesai segala urusan dengan anak bujang teman di Trolak, teman pun berangkat pulang ke rumah semula. Dalam perjalanan pulang, terasa lapar lah plak so, teman nyinggahlah ke Bidor untuk berhenti makan.

Rainbow Story_Bidor
Restoren nya terletak didepan Exit Tol Bidor

Rainbow Story_Cafe
Restoran Ayam Herbal (Luar tu tempat bakar sate Kajang Haji Samuri)

Kami order Sate Kajang 10 cucuk (free nasi impit dan kondimen), Nasi Lemak Udang Harimau(first time jumpa nasi lemak diberi sup herba free) Mee Hun Seafood Special dan Air buah tembikai untuk Mem serta Teh Tarik untuk teman. Tak sampai 10 minit semua hidangan kami telah sampai(kecuali sate yang lambat 5 minit) Pergh…. memang laju ah servisnya. Tak sempat teman nak relax-relax layan rokok dulu. Hehehe Blushing

Rainbow Story_Full Set Rainbow Story_Me Hoon Bidor Rainbow Story_Nasi Lemak Bidor2 Rainbow Story_Nasi Lemak Bidor

Dengan hidangan begini sedap dan banyak untuk 2 orang makan…… Jangan terkejut erk? Makanan kami ni semuanya bernilai hanya RM 19 sahaja!Rolling on the floor

Kesimpulan kami, servis laju, makanan fresh dan sedap, hiasan dalam pon superb, murah dan memang berbaloi-baloi lah! Hehehe

So, sesaper yang nyinggah atau lalu Tol Bidor, teman bleh rekemen lah tempat ni untuk berhenti makan-makan. Buka dari pukul 8pagi hingga 11 malam setiap hari kecuali hari Isnin jewr dorang cuti.
Xclusive Commentaries :51

Sinar Maulidur Rasul

Mencari kelainan di Sambutan Maulidur Rasul? Bersempena Sambutan Maulidur Rasul 1431 Hijrah 

  "MEMANTAP UKHUWAH, MEMPERKASA UMMAH"



Ketua Segmen Pengguna TM, Hamidah Mahmud mengumumkan, kepada semua para pelanggan TM yang bertuah membeli pek istimewa Malam Sinar Maulidur Rasul iTalk bernilai RM30 dari mana-mana cawangan TMpoint di seluruh negara mahupun secara online layak menyertai cabutan bertuah. Caranya hanya dengan melayari laman sesawang www.rabbani.com.my mulai 1 Februari sehingga 26 Mac bagi memenangi lima hadiah berupa pakej umrah untuk dua orang. Ia adalah sebagai tanda penghargaan TM terhadap sokongan para pelanggannya yang berterusan.Tawaran itu juga terbuka kepada para pelanggan baru pakej Voice RM38 dan pakej Streamyx RM60 ke atas yang dilanggani di cawangan TMpoint sahaja sepanjang tempoh tersebut.

Marilah kita menyertai sambutan ni ye?



Kami juga ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan;
 

"Selamat Menyambut Maulidur Rasul 1431 Hijrah"

kepada semua pengunjung blog ini dan teristimewa buat Ayahanda kami yang tercinta Muhamad bin Hj Hasan, yang lahir pada 12 Rabiul Awal sama seperti junjungan besar nabi kita, Nabi Muhammad S.A.W.


Ayahanda Muhamad bin Hj Hasan



Xclusive Commentaries :17

Nuffnang

Syukur Alhamdullillah, setelah 2 bulan bersama Nuffnang, akhirnya teman telah pun berjaya mencapai nilai cash out…. Tak berbaloi hasilnya? Well, semuanya terpulang pada usaha kita, jika rajin dan bermatlamat untuk mencapai sesuatu yang diingini, kita perlulah berusaha.

 

12 blog rules

 

Apa maksudnya usaha di dalam konteks Nuffnang ni? Adakah cukup sekadar usaha? Nak berusaha pon kita perlu tau teknik nya kan? Day dreaming

 

Pendapatan dari Nuffnang amat berkait rapat dengan blog kita dan sebelum kita menyalahkan Nuffnang dan yang lain, apa kata kita lihat dulu kesilapan diri kita. Antara 3 kesilapan kita yang utama ialah kesilapan dalam teknik berblogging, menamakan blog dan meletakkan iklan di tempat yang salah.

 

100 wizard cap1. Kesilapan dalam teknik kita berblogging  

Pemilihan template yang tidak bersesuaian

Isi kandungan blog yang merepek

Bahasa yang susah untuk difahami

Penggunaan kata singkatan dalam posting dan tajuk

Pengolahan isi yang meleret-leret.

Tidak menjawap komen dari pengunjung.

Tidak update blog begitu lama.

Memasang terlalu banyak widget

Blog yang menyusahkan pengunjung

Tulisan yang terlalu kecil

Background yang menyakitkan mata

Terlalu banyak warna dalam blog

Blog yang lambat untuk dibuka

Tajuk yang tiada kena mengena dengan isi.

100 wizard cap2. Kesilapan dalam  menamakan blog.

Pemilihan URL blog yang panjang dan susah diingati.

URL Blog yang takder kena mengena dengan isi kandungan blog.

 

100 wizard cap3. Kesilapan meletakkan iklan di tempat yang salah

Meletak iklan di tempat yang susah di lihat

Meletak iklan hingga mengganggu pengunjung.

Kupasan yang lebih lanjut dan mendalam akan dilakukan pada artikel yang akan datang, sementara ini cuba fikirkan dan senaraikan kelebihan dan kekurangan blog anda ye? Whew

 

p/s : Letakkan diri anda sebagai pengunjung blog anda. Apa perasaan anda bila mula membuka blog anda sendiri?

Xclusive Commentaries :30

Gong Xi Fa Chai

We would like to wish
Happy Chinese New Year 2010
to
All our Chinese Friend and Readers


"Gong Xi Fa Cai"


Xclusive Commentaries :46

 

Blog Tips,Trick & Contest

Label

Blogging (22) Stories (21) 1 Malaysia (16) Contest (12) Rainbow Story (12) Story (12) Tips (11) Family (10) Gath (6) Teknik (6) Dem (5) Emotion (5) Feeling (5) Web (5) Car (4) Cinta (4) Love (4) Birthday (3) Islam (3) KCar (3) LMST (3) Myspace (3) PROTON (3) PROTON SAGA (3) SIC (3) Terjah (3) kancil (3) Awards (2) Bagus (2) Jodoh (2) L5 (2) Mira (2) Tag (2) Tools (2) Bidor (1) Cameron (1) Conversion (1) Dato Sagor (1) Facebook (1) Fadzilah Kamsah (1) Kawen (1) Makan (1) Maulidur (1) Meyo (1) Muhammad (1) Nash Ahmad (1) Nuffnang (1) Perak (1) Perodua (1) Politics (1) Politik (1) Racing (1) Rank (1) Ranking (1) Rasul (1) River (1) SAGA (1) SKPZ (1) Sambutan (1) Scenery (1) Sepang (1) Sticky (1) Sunset (1) Technocrati (1) Tmnet (1) Track (1) Uncle (1) VIP (1) Web Page Ranking (1) banner (1)

Powered by  Sue-Sygckit.blogspot.com

back to top