The Best of Bidor Makan-Makan

Tadi teman turun ke Trolak, jumpa anak bujang teman yang akan ke Terengganu selama sebulan untuk latihan keusahawanan. Setelah selesai segala urusan dengan anak bujang teman di Trolak, teman pun berangkat pulang ke rumah semula. Dalam perjalanan pulang, terasa lapar lah plak so, teman nyinggahlah ke Bidor untuk berhenti makan.

Rainbow Story_Bidor
Restoren nya terletak didepan Exit Tol Bidor

Rainbow Story_Cafe
Restoran Ayam Herbal (Luar tu tempat bakar sate Kajang Haji Samuri)

Kami order Sate Kajang 10 cucuk (free nasi impit dan kondimen), Nasi Lemak Udang Harimau(first time jumpa nasi lemak diberi sup herba free) Mee Hun Seafood Special dan Air buah tembikai untuk Mem serta Teh Tarik untuk teman. Tak sampai 10 minit semua hidangan kami telah sampai(kecuali sate yang lambat 5 minit) Pergh…. memang laju ah servisnya. Tak sempat teman nak relax-relax layan rokok dulu. Hehehe Blushing

Rainbow Story_Full Set Rainbow Story_Me Hoon Bidor Rainbow Story_Nasi Lemak Bidor2 Rainbow Story_Nasi Lemak Bidor

Dengan hidangan begini sedap dan banyak untuk 2 orang makan…… Jangan terkejut erk? Makanan kami ni semuanya bernilai hanya RM 19 sahaja!Rolling on the floor

Kesimpulan kami, servis laju, makanan fresh dan sedap, hiasan dalam pon superb, murah dan memang berbaloi-baloi lah! Hehehe

So, sesaper yang nyinggah atau lalu Tol Bidor, teman bleh rekemen lah tempat ni untuk berhenti makan-makan. Buka dari pukul 8pagi hingga 11 malam setiap hari kecuali hari Isnin jewr dorang cuti.

Related Posts with Thumbnails

51 Xclusive Commentaries:

suri berkata...

salam dak wan..
lama den tgu entri wan yag seterusnya..la ni baru nampak..huhuoh rupa-rupanya jln2 cri makan ek..hik..nampak menyelereka..sdap ;)

suri berkata...

salam dak wan..
nak sikt boleh ke..hik3..

seimura berkata...

wo memang murah gila tu!!

i'msosupernotcool berkata...

wow..
19? worth it..

Deco [MisS N] berkata...

sup herba tuh rase herba apa?

Kulanz Salleh berkata...

kalau dapat makan-makan dengan family memang best.. sekarang ni aku susah nak bawa family makan luar, terutamanya tempat terbuka... sbb baby masih kecil lagi..

maslinamansor berkata...

wah... murahnya...
kalau kat sini mesti berpuluh gak....:)

iyllienaz berkata...

alamak..xmakan lagi..tengok gambar tu buat bertambah lapar plak..

sharamli berkata...

murah la kan...
tapi xpenah lagik lalu situ..heee

hisham berkata...

salam bro...guas z pnah p bidor lagi la..insyaAllah nnti gua smpai...
~lame x jenguk sini..tenet guas ade problem..sori

FarhanaDr berkata...

Bidor? Dekat jek laa ni.. Waaaa. Boleh cube ni.. Hik hik.. ;)

Fahim 'n Alin berkata...

arghh..pakcik lapaq.. p makan sat

missgee berkata...

Makanan menyelerakan..
Harga berpatutan..
Berbaloi-baloi..
hehehe

ardinihumaira berkata...

husyyyy.... sedopnya makanan... lapor lak ni. huhu...

blueCITY® berkata...

uik,

bestnya makan2 beso
lapo lapo
heeeeeee...

anak nak ke terengganu?
jgn lupa makan2 kepok lekor
heeeeee

Afzainizam berkata...

Salam ziarah dari kami semua:
http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam perkenalan dari kami.... yop aku pernah singgah beberapa kali kat bidor.... nanti lain kali aku singgah kat sana makan nasi ayam tu ye... nampak lain dari yang lain lah yop...

thanks berikan pendapat tentang club iswara tu ye.... aku memerlukan bahan rujukan ... terima kasih banyak banyak

Monkey D Luffy berkata...

pueh hati kalau aku makan situ
banyak dan murah

~0~ berkata...

perghhhhhh.,.....sedap tue

shuko berkata...

perghh..murah nye..dh la nmpk cam sedap..

hans berkata...

haih...lapar nya tgok pic makanan2 tu

Jard The Great berkata...

nk try jugak le.. ehehe

touyakaruma berkata...

errr nie Trolak kat perak tu ke ?

Garfield berkata...

RM19!!!???
Tu dah kira mahal kat bidor lah!

lizz berkata...

bikin gwe lapar dah ni.hahahaha. pelik, ayam herbal???huhuhu

Nine berkata...

uiss rm19 2 org makan ? kalo kat sini kira mahal gak hehe..tapi nampak sedap...tringin nak rasa nanti hehe..

surihati_ku berkata...

salam..ceria dak wan..masih jalan2 cari makan ke??huhuhu

suri berkata...

nanti suri pun nak pergi makan angi jugalah mcm dak wan.hehe

jemputlah ke blog baru suri..

░♥si lampu neon♥░ berkata...

!!!! teruja gila tgk review pasal restoran sedara seniri ;) tanxx..

anyway tu restoran my uncle..kat bidor..mmg khas everyweek dorang turun kajang untuk amik satay..thats special..

but i hope perniagaan dorang maju , bcos bukan senang nak berniaga in that area...

**asal tak snap gambar my uncle and my auntie**

waaaaaa windu

black_mel berkata...

owh..kat bidor ker?dekat la jugak dgn tanjung malim..tp x pernah sampai..sate my faveret,,

zoul berkata...

peh.. murah dan banyak tu..
nampak pun cam sedap..
boleh dicuba dilain masa... he he

chokio_nia berkata...

murah gle bapak..aaa..nak kene singgah ne..sgt suke owh tgk udang itu..

Rash berkata...

salam dak wan..
klu g makan yg paling nyampah skali klu service lembab plus mknn xsedap mane pastu mhl..
mmg bgus la entry dak wan ni bgtaw tpt mkn mane yg best ^^

suri berkata...

peh..murah tu yg susah nak cari..slu makan paling kurang rm 15 sudah tentu tak pun 30 satu kpla dah mahal..tapi bla tgok tu cam berbaloi jer..

Afzainizam berkata...

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
”Selintas camar yang lalu
membawa sarat harapan
nun di puncak awan biru
sana sayapnya meluas membuka
ruang pandangan manusia
agar mengheret dukanya pergi”

" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

Salam kenalan dari kami… ape pun kami sedang baca older entry pos korang ni… thanks kongsi cerita..thanks sebab aku menerima respond yang baik dari blog korang ni…

Uhhhhu jalan jalan cari makan ..... best gak tuy

x-po berkata...

bidor ni aku just lepak2 kt stesen bas dia je..hehe

Putubambu berkata...

uishh..sodapnya..!

teman dah telan ayor liur dah ni..huhu

reganya pun murah bebenor ye...ish..ish...

hisham berkata...

http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/66.gif
salam bro...xde la mahal sgr..tp ramai org ckp mkn kt bidor mmg murah..tapi teman x pnah lg p sane...huhu

kawie2020 berkata...

salam dak wan... murah beb harga dy.. kawie mesti try punya.. thabx for d indo...

NiNa' berkata...

nasi lemak tu nampak mcm sedap je....
cantik je hiasannye...

lapo plak tgk

Irnanis@mama berkata...

salam..shoutmix nit found..klik gastby

TerrickCEF berkata...

woo sedapnye laa :D

Amy Syaquena berkata...

salam perkenalan...jemput ke taratak amy ye...:)

Eyriqazz berkata...

RM19 je?giler murah...dushh..kena singgah balik kampung nanti ni

miss nina berkata...

hehehehe..lauk-pauk yg sedap dipandang
~laparnya

sis shuhada berkata...

best benau nampak nasik lemak ngan sambal udang tu. nak cuba try test la nanti balik kedah leh singgah.

chokio_nia berkata...

lame dah update ye??huhu..cepat la update entri br..:)

Syahid berkata...

Semua? Semua sekali 19 hengget sahaje?? Gilen ah murah.

dilot berkata...

salam dak wan..dilot dtg menyinggah...hehe,,,

ingat pada daku lg kah?? =)

Kie-yu berkata...

vavava~
suda lama tak turun perak
moh kite yop!

Faarihin berkata...

singgah sini..

wah.. berbaloi tu.. makanan dia pun nampak2 best2..

p/s: lama tuan umah tak update.. bz ka?

Dak Wan® berkata...

I'm back! hehehe :)

Tukang beca tengah kenen, Sudah baca tolong komen! Tqs
Awak follow RSS disini | Awak follow twitter disini
Sayang Ckit
Muahh!

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Sila taip kod diatas untuk smiley!
Contoh: Untuk icon Senyum Sila taip :)

Catat Ulasan

 

Blog Tips,Trick & Contest

Label

Blogging (22) Stories (21) 1 Malaysia (16) Contest (12) Rainbow Story (12) Story (12) Tips (11) Family (10) Gath (6) Teknik (6) Dem (5) Emotion (5) Feeling (5) Web (5) Car (4) Cinta (4) Love (4) Birthday (3) Islam (3) KCar (3) LMST (3) Myspace (3) PROTON (3) PROTON SAGA (3) SIC (3) Terjah (3) kancil (3) Awards (2) Bagus (2) Jodoh (2) L5 (2) Mira (2) Tag (2) Tools (2) Bidor (1) Cameron (1) Conversion (1) Dato Sagor (1) Facebook (1) Fadzilah Kamsah (1) Kawen (1) Makan (1) Maulidur (1) Meyo (1) Muhammad (1) Nash Ahmad (1) Nuffnang (1) Perak (1) Perodua (1) Politics (1) Politik (1) Racing (1) Rank (1) Ranking (1) Rasul (1) River (1) SAGA (1) SKPZ (1) Sambutan (1) Scenery (1) Sepang (1) Sticky (1) Sunset (1) Technocrati (1) Tmnet (1) Track (1) Uncle (1) VIP (1) Web Page Ranking (1) banner (1)

Powered by  Sue-Sygckit.blogspot.com

back to top