Hot topic... when it is wrong

Hot topic... when it is wrong, it is not right..... right? Nothing except a sincere apology will make it right. So, nak di jadi kan cerita, teman terbukak lah wetside teman yg tak seberapa nie kat komputer lain.


Komputer tu hanyalah komputer P3 (P3=Pentium 3 ye anak2) Al Maklumlah, komputer zaman Pak Kaduk, merangkap server backup teman(Yup, umah teman ada server backup mintak jgn jeles k? Ekekeke..) so peralatan nya semua kira sezaman dgn nya, kira2 matching ghitu. Teman amat lah terkezut dan dukacita sekali(Jeng! Jeng! Jeng! Mcm suspender jewr)Bermacam perasaan bercampur aduk, rasa mcm nk pingsan. Segala daya usaha dan keringat teman selama lebih kurang 2 minggu nie....... GAGAL! Gagal tahap cipan sengal (ahh.. tak kuasa teman nak deskrip kan perasaan ni)


Kalau lah gagal boleh repeat balik (mcm kat Uni dulu) takperlah jugak, nie.... dah takleh nak betolkn lg nangih Kena start balik dari mula.... (skali teringat muda2 dulu,rasa mcm kena repeat sem jewr) Pelbagai benda nk kena wat balik. Penat weiiiiiiiiii........ rasa mcm nak meroyan jewr


Buat kome yg view wetside teman ni guna IE atau skrin monitor saiz comey2, teman mintak maaf be byk.... Teman tak perasan dan tak sengaja. Btol2 teman tak sengaja.





Gambaran wetside teman yg capture dari skrin 15" menggunakan IE



Maafkan kami penunggu gua...Uiks? Maafkan kami wahai pembaca... Maafkan kami.. sembah


maluPengajaran nya senang jewr, nak design wetside nie kena lah ikut specs Universal. Jgn ikut teman yg SS nie k? Buat designer2 yg blum test lg... Test la k? Manalah taw naseb kome mcm teman gaks.


SS = Syok Sendiri ahh



Gambar sekarang menggunakan ie.




Related Posts with Thumbnails

15 Xclusive Commentaries:

Dak Wan berkata...

Ok nie teman dah update semula... Harap2 tak der laa kengkawan yg tersilap mcm teman ni.

|arieza| berkata...

erk? td i dh post comment. mane pegi comment kami?? hahhaha

|arieza| berkata...

actually td i nk ckp, my blog pun klu view pakai I.E dia jadi gila. tp malas nk edit html code.. dah siap2 bitau dah kt atas blog, best view with mozilla firefox.. so maaflah kepada pengguna2 IE hahaha..

Dak Wan berkata...

Uish? komen hilang erk.. nk 2 kali post baru komen kluar? Adeiii lah... nak kena ubah lg nie.

Dak Wan berkata...

|arieza| - Before this masalah overflow screen, 15" and below mmg klu bukak web nie tunggang langgang layout nya. So dah fix. Skrng masalah komen box plak.

seroja jingga berkata...

ok dah ni.takde masalh pon

Ina NaiLofar berkata...

salam ziarah perdana...tq suDi jd follwrs sya! :)

Dak Wan berkata...

seroja jingga - ok erk? Tqs k, feedback tu penting kan? Hehehe.

Ina NaiLofar - Nanti kita wat shoutbox k? Bleh nyembang2..

sumijelly berkata...

hehehe...betul..
mozzila nga IE x sama..
walaupun sebangsa, tp x seagama...
hahaha...
sumi punya pun best view is Mozilla

e berkata...

firefox is a king instead chrome
ie its a my last choice
hehehe

Dak Wan berkata...

Sumi - Resolusi skrin monitor tu klu set kat 800 x 600 mmg byk website yg nk kena skrol ke kiri dan kanan. Payah nak baca.

E-blog - Yup, it's a pity Microsoft didn't heard us.

sukiminna berkata...

ehe..susah nak puaskan hati dua pihak ni..

disebabkan kemalasan aku nak jaga hati IE. Aku buat script cek kalau browser user IE aku terus kasi popup blog aku hanya boleh bukak guna firefox atau google chrome, pastu aku redirect depa pergi page firefox download. jahat tak aku.hahaha

Dak Wan berkata...

sukiminna - The statistic says 90% still use ie and with fresh 0 catch. Tu yang susah tu. :))

sukiminna berkata...

bro aku rasa blog ko ni problem la dalam IE.bila aku switch IE nnt tulisan susah nak baca.sbb background hitam blkg ni hilang..

entri sukiprattle yg berkaitan: design template website & blog yang mesra browser

Dak Wan berkata...

sukiminna - Ok jewr dalam ie skrng? (rujuk pic screen capture terbaru dari ie)

Tukang beca tengah kenen, Sudah baca tolong komen! Tqs
Awak follow RSS disini | Awak follow twitter disini
Sayang Ckit
Muahh!

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Sila taip kod diatas untuk smiley!
Contoh: Untuk icon Senyum Sila taip :)

Catat Ulasan

 

Blog Tips,Trick & Contest

Label

Blogging (22) Stories (21) 1 Malaysia (16) Contest (12) Rainbow Story (12) Story (12) Tips (11) Family (10) Gath (6) Teknik (6) Dem (5) Emotion (5) Feeling (5) Web (5) Car (4) Cinta (4) Love (4) Birthday (3) Islam (3) KCar (3) LMST (3) Myspace (3) PROTON (3) PROTON SAGA (3) SIC (3) Terjah (3) kancil (3) Awards (2) Bagus (2) Jodoh (2) L5 (2) Mira (2) Tag (2) Tools (2) Bidor (1) Cameron (1) Conversion (1) Dato Sagor (1) Facebook (1) Fadzilah Kamsah (1) Kawen (1) Makan (1) Maulidur (1) Meyo (1) Muhammad (1) Nash Ahmad (1) Nuffnang (1) Perak (1) Perodua (1) Politics (1) Politik (1) Racing (1) Rank (1) Ranking (1) Rasul (1) River (1) SAGA (1) SKPZ (1) Sambutan (1) Scenery (1) Sepang (1) Sticky (1) Sunset (1) Technocrati (1) Tmnet (1) Track (1) Uncle (1) VIP (1) Web Page Ranking (1) banner (1)

Powered by  Sue-Sygckit.blogspot.com

back to top