Racing in Trek Kg. Gajah



Ni entry khas untuk yang berjiwa jiwang, erk? Crying Berjiwa kelajuan. Gila beracing@berlumba, gila kuasa, hati kering dan bersemangat kesukanan serta yang sewaktu dengan nya. Event berlangsung pada Ahad, 6 Disember 2009.

Signboard to Dato Sagor Racing Circuit Oleh kerana ketiadaan signboard spesifik untuk ke trek lumba Dato Sagor, so ikut je signboard ke Kg.Gajah

*Kalau anda dari Kuala Lumpur. Sila keluar di exit tol Bidor. Dan teruskan perjalanan menghala ke Teluk Intan, selepas itu sila ikut signboard ke Langkap sehingga jumpa signboard Kg.Gajah seperti diatas. Teruskan sehingga berjumpa signboard “Litar Lumba Dato Sagor”


Racing at Dato Sagor

Keadaan luar litar yang agak sibuk, Ambulan on standby. Safety first. Peserta pula perlu menggunakan helmet dan tali pinggang keselamatan. Antara kereta berkuasa tinggi yang turut bertanding kategori Open, Subaru Imprezza, Honda Integra Type R dan Nissan 350zx.


Lalat Power


StanbyWarm upRacingProton Start

Ketiadaan paddock menyebabkan team kami terpaksa berkampung dibawah khemah. Oh ya. Kami mewakili team SIC (Saga Iswara Club) cawangan utara dan bertanding dalam kategori 1.3cc jewr.


Proton RaceProton RacingimageProton Cacat

Betulah kata pujangga, malang tidak berbau. Kereta team kami terbabas dan terhumban ke dalam longkang. Walau bagaimana pon, kami masih tetap meneruskan persaingan. Sudahnya, kategori ini dimenangi oleh Kelisa berenjin Daihatsu K3-VET. Memang laju sungguh kereta tersebut, tak padan kecil.


Rainbow

Kalah sekali bukan bermakna kalah selamanya. Tunggu lagi nanti kehadiran kami. sama seperti kehadiran pelangi yang indah pada petang tersebut. Esok pasti jadi milik ku!Auto

Related Posts with Thumbnails

24 Xclusive Commentaries:

Fahim 'n Alin berkata...

pakcik berjiwa kecepatan..

gile style la

uglypooh berkata...

cam sronokje..event ape?

i'msosupernotcool berkata...

style ..

Ieda the Rainbow Princess berkata...

Salam..Allahhuakbar..masuk longkang ke ketenye?
Mcmana kete okey ke?Org nye okey,xder ape2 kecederaan,kn!?

p/s: Kelisa mmg laju..Hihi..

Sharinginfoz berkata...

apa lagi peminat, jangan lepaskan peluang....

kalau belum b uat survey.. silakan..

http://sharinginfoz.blogspot.com/2009/12/jom-survey-nuffnang.html

zella berkata...

ade member duduk kat kmpg gajah..
tapi xtau kat ner...
;)

Dak Wan berkata...

Fahim 'n Alin - Pakcik gile errk....? 8-}

Dak Wan berkata...

uglypooh -

Event : "Larian amal berganti-ganti serta senaman poco-poco di tengah panas"

Penganjur :http://www.northerntouge.com

p/s; :)) Bergurau jerk tang nama event tu k?

Dak Wan berkata...

i'msosupernotcool - Tqs :D

Dak Wan berkata...

Ieda the Rainbow Princess - Wasalam. Yup, masuk longkang but keter still boleh drive (tgk atas tu gambar takder bumper lepas accident). Driver shock jewr, itu pun sebab safety semua cukup (roll cage, helmet, 5 point harness etc) :) Adat dalam dunia perlumbaan accident nie.


p/s: Kelisa mmg laju.. tapi kalau kelisa standard takder pengubahsuaian, memang kelisa tu makan asap la jawapnya :))

Dak Wan berkata...

Sharinginfoz - Uiks? :-t Teman manader nuff?

Dak Wan berkata...

zella - Member Kg Gajah? Saper tu erk ;))

~0~ berkata...

cuba lagi bro...

tp respek la team klisa tue

lizz berkata...

mak aih, peminat tu tgh wat projek ke? agak2 ar peminat ni pun. kehkehkeh

julietANNA berkata...

semangat eyh pegi event2 cmni :D

Dak Wan berkata...

~0~ - Biasalah, first time main kat track Dato Sagor ni :)

Dak Wan berkata...

lizz - Tu memang picture live dari litar tu. Tak nyempat sebab ghairah sangat agaknya tu? =))

Dak Wan berkata...

julietANNA - Terpaksa dan Dipaksa pergi laaa ;)) Hehehe... actually memang dah minat macam tu, nak buat macam mana kan? :D

juk berkata...

salam bro dak wan,

tq sbb jadi follower sy yg ke 301. jadi saya berbesar hati utk menjadi follower blog abg gak.

Dak Wan berkata...

juk - Wasalam bro, Tqs very much k? :D

Fezy berkata...

oh racing,minat tue!!!

Dak Wan berkata...

Fezy - Minat? Jom setting game :)) Hehehe

Tanpa Nama berkata...

:)...

Tanpa Nama berkata...

laju ek kelisa tu?...1.0cc ...port polish...forged pistons...gbox rojak..n SAFC...:)

Tukang beca tengah kenen, Sudah baca tolong komen! Tqs
Awak follow RSS disini | Awak follow twitter disini
Sayang Ckit
Muahh!

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Sila taip kod diatas untuk smiley!
Contoh: Untuk icon Senyum Sila taip :)

Catat Ulasan

 

Blog Tips,Trick & Contest

Label

Blogging (22) Stories (21) 1 Malaysia (16) Contest (12) Rainbow Story (12) Story (12) Tips (11) Family (10) Gath (6) Teknik (6) Dem (5) Emotion (5) Feeling (5) Web (5) Car (4) Cinta (4) Love (4) Birthday (3) Islam (3) KCar (3) LMST (3) Myspace (3) PROTON (3) PROTON SAGA (3) SIC (3) Terjah (3) kancil (3) Awards (2) Bagus (2) Jodoh (2) L5 (2) Mira (2) Tag (2) Tools (2) Bidor (1) Cameron (1) Conversion (1) Dato Sagor (1) Facebook (1) Fadzilah Kamsah (1) Kawen (1) Makan (1) Maulidur (1) Meyo (1) Muhammad (1) Nash Ahmad (1) Nuffnang (1) Perak (1) Perodua (1) Politics (1) Politik (1) Racing (1) Rank (1) Ranking (1) Rasul (1) River (1) SAGA (1) SKPZ (1) Sambutan (1) Scenery (1) Sepang (1) Sticky (1) Sunset (1) Technocrati (1) Tmnet (1) Track (1) Uncle (1) VIP (1) Web Page Ranking (1) banner (1)

Powered by  Sue-Sygckit.blogspot.com

back to top