BANTAH jika tak setuju!

Ni entry ringkas : Sila BANTAH jika anda tidak bersetuju dengan keputusan Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Lau Bee Lan memutuskan Majalah mingguan Katolik, Herald, boleh menggunakan perkataan "Allah" dalam penerbitannya pada 31 Disember 2009 yang lepas. Sila sign Petisyen ini sekarang di (KLIK SINI)

Tolong hebahkan pada rakan-rakan anda doa

Links to this post:

Jerung Perkasa .com - Kenapa Gereja Katholik Beria-ia Ingin Menggunakan Kalimah Allah?!

natasha-e1.blogspot.com - Bantahan Demi Agama Islam

sn0w-bear.blogspot.com - Bantahan !

Related Posts with Thumbnails

54 Xclusive Commentaries:

Aidi-Safuan berkata...

pelik camne hakim bukan islam yang judge perkara nih.hurm...

sharamli berkata...

pinjam pen..nak sign..

kawie2020 berkata...

dah sign dah.. pakai cap jari je sharamli.. xyah pen.. hehehehehhe

FarhanaDr berkata...

Dah jugerrr..

|arieza| berkata...

yg pasal hakim non muslim yg buat keputusan, tu yg pelik tu., huhuhu

juk berkata...

salam,

daddy dah sign. kita bantah sampai titisan darah yg terakhir. Allahuakbar!!!!!

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ berkata...

dunno~
tapi cam nti byk issue timbul~

Jantan Terhangat berkata...

sebab ni di bawa ke mahkamah sivil x salah aku..
better baca tulis dr mohd asri..

~0~ berkata...

saya da bantah...

Bungakopi berkata...

dah sign, takut jgak nak sign petisyen tu, siap kena letak no tipon segala.

i'msosupernotcool berkata...

erghh.. so complicated..

Nine berkata...

aku bantah 100% perkara nih tak boleh di buat main2...

pisey berkata...

bongok gila benda ni.
ish3

UglyPooh berkata...

pelik...dulu tak timbul isu ni, diorang tak guna nama Allah tp skarang guna. nampak sgt saje nk kelirukan org Islam...taktik.

Mesia negara Islam. pentingkan yg penting. kebebasan agama mmg tak dinafikan tp perkara ini boleh kelirukan org. geram

Dak Wan berkata...

Aidi-Safuan - Sebab mahkamah malaysia ada dua. Satu sivil dan satu syariah. So keputusan ini dibuat atas enakmen perlembagaan bawah kuasa Mahkamah Sivil.

Dak Wan berkata...

sharamli - Yup, petisyen ni kena cepat dihebahkan supaya dapat di gunakan dalam prosiding mahkamah yang akan dijalankan. Fail telah dimasukkan tengah hari tadi, menunggu tarikh je sekarang ni.

Dak Wan berkata...

kawie2020 - tqs, tolong hebahkan dan minta support semua yang prihatin.

Dak Wan berkata...

FarhanaDr - tqs :X

Dak Wan berkata...

|arieza| - Civil Case = Civil Court maaa :(

Dak Wan berkata...

juk - tu ahh, bg peha nak telo plak depa nie. Ber telo dahi depa nanti baru ada akal....

Dak Wan berkata...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ - tu lah depa dok wat kerja tak pakai akal, pakai lutut kot? Nak guna sangat perkataan Allah tu kenapa? Guna perkataan tuhan tak bleh ke?

Dak Wan berkata...

Jantan Terhangat - dr mohd asri.. Linknya? :)

Dak Wan berkata...

~0~ - Tolong hebahkan, baru 4k jewr dari target 1m

Dak Wan berkata...

Bungakopi - benda serius kita kena serius gak. Even 1 vote pon dikira.

Dak Wan berkata...

i'msosupernotcool - Simple translation of god in english is tuhan. Tiada tuhan melainkan Allah. There's no god except Allah.

Dak Wan berkata...

Nine - Sokong kamu!

Dak Wan berkata...

pisey - tu lah pasal... tak menghormati langsung kita nie. Nak sangat guna perkataan Allah tu sampai bawak gi Court.

Dak Wan berkata...

UglyPooh - Ada org mmg suka menangguk di air keroh. Ada yg suka ambil kesempatan. Yg penting kita bersatu. Jgn biarkan, nanti tergadai.

kulop ludin berkata...

:(( nak sangat guna Allah... peluk islam tak endak!
hampeh dema tu!!

shapikapikabon berkata...

sayang-sayang sekalian.
aku nmpak semua kt sini membantah.urm.aku orang Islam jugak tetapi,aku nk tanya jugak..

(1) 'Allah' itu bkn sekadar nama suci,tetapi juga adalah bermaksud 'Tuhan Smesta Alam'.tuhan yang menciptakan langit dah bumi.jadi,aku nak tanya..jika kita terlampau marah penggunaan kalimah Allah ini,siapakah tuhan orang kristian YANG SEBENAR_BENARnya?orang HINDU?orang BUDDHA?

Allah bukan?dalam Al-Quran,Allah tidak membantah golongan musyrikin menggunakan istilah Allah. :)

Firman Allah dalam ayat yang lain: (maksudnya) “Dan sesungguhnya jika engkau (Wahai Muhammad) bertanya kepada mereka (yang musyrik) itu: “siapakah yang menurunkan hujan dari langit, lalu dia hidupkan dengannya tumbuh-tumbuhan di bumi sesudah matinya?” sudah tentu mereka akan menjawab: “Allah”. Ucapkanlah (Wahai Muhammad): “Alhamdulillah” (sebagai bersyukur disebabkan pengakuan mereka yang demikian), bahkan kebanyakan mereka tidak menggunakan akal (untuk memahami tauhid) (Surah al-Ankabut ayat 63).

dan Allah juga menyuruh nabi Muhammad saw mengucapkan kesyukuran kerana mereka mengakui Allah,tetapi buta akal untuk menerimanya.

sayang-sayangku,
banyak perkara lain yang boleh kita marah.bagaimana dgn perangai orang Islam sendiri yng makin hari makin jauh dari Islam?makin hari makin mnyekutukan Allah.lagi teruk dari ni.apa kata kita buat petisyen pasal tu. :)

p/s : aku sayang Islam.and aku sayang korang.just memberi pendapat. ;)

Dak Wan berkata...

shapikapikabon - Apabila kebenaran diberikan manakah nak halang dari Al-quran diputar belitkan? Owhhh... Allah boleh digunakan kenapa depa tak bleh plak tulis Quran? Lepas tu jual kat orang islam siap translate yg bukan2... Time tu nanti dah terlambat nak tarik balik. Just my 2 sen.

Dak Wan berkata...

kulop ludin - Yup, memang tak bleh bagi muka.. kelak malaysia nie jadi singapore.

seroja jingga berkata...

salam bro!
sial lah dorang nih! mcmanae bukan islam pulak boleh putuskan bende mcm ni!

bro ada baik kah?? sorry lama tak meludah kat sini!
tuih! nah ambik sebijik

HEMY berkata...

dari satu segi...diorg nk guna sangat nama allah ni apasal??? tuhan diorg takde nama ke??bebal tol..nampak sangat agama ntah pape..

tp kerajaan pn bengap sama..biarkan je sume benda jadi..susah la

shapikapikabon berkata...

itu yang aku tengah fikirkan sebenarnya.
dari tadi lagi.
sebagai contoh,jika mereka dah tukar 'GOD' kepada 'ALLAH',mungkin orang Islam akan keliru.

and ada segolongan mereka yg menulis 'GOD IS DEAD'..tetapi kalau dibenarkan 'GOD' ditukarkan 'ALLAH'?mcmna rupa ayat tu?

p/s : i am confius.

Natasha berkata...

hurmm....... betul kata shapikapikabon...Allah tidak menghalang penggunaan istilah Allah pd golongan musyrikin...Ia benar tetapi dalam aspek yang berlaku hari ini..bila penggunaannya disalah ertikan... berbalik juga pada perkara ini bayangkan jika anak2 kita semua menyalahertikannya...dan kita perlu ingat mereka ini akan cuba untuk menyesatkan umat islam hingga ke akhir zaman dgn pelbagai cara...tipu helah...hya untuk satu agenda...MENYESATKAN!!

Mawar_berduri berkata...

(angkat tangan ) saya BANTAH !!! Allah cume untuk ummat islam ! kalau bagi agama lain gune takot di salah ertikan ... GOD means Tuhan BUKAN ALLAH...

Ms.Independant berkata...

http://acapsyafiq.blogspot.com/2010/01/setelah-bertapa-2-hari-2-malam-baru.html

memang takley ditrime! cube tgk link kat atas ni...

Dak Wan berkata...

Ms.Independant - Kalau kata UMNO yg pergi failkan supaya Gereja Katolik boleh gunakan perkataan Allah, teman boleh terima lah pendapat tuan blog tu. Tapi sebab yg failkan supaya Allah boleh digunakan oleh Gereja ialah paderi tu sendiri, maka teman tak setuju dengan pendapat tuan blog tu. Agama is Agama. Politik bukan Agama. Tak usah kita campurkan-adukkan. Salah ke kita sebagai umat Islam, mempertahankan kesucian Islam?

Dak Wan berkata...

seroja jingga - Hehehe,takper.. awak kan bz. Benda tu berlaku akibat kepincangan dalam akta yg digubal dan percanggahan antara mahkamah sivil dan syariah.

Dak Wan berkata...

HEMY - Mahkamah bukan dikawal oleh politik, kerajaan tak boleh kawal mahkamah.

Dak Wan berkata...

shapikapikabon - Itu baru ayat, cuba bayangkan Allah boleh digunapakai mereka, lepas tu mereka guna Allah kat pakaian, kat kertas surat kabar, kat tisu, kat selipar, kat seluar dalam? Nak biarkan?

Dak Wan berkata...

Natasha - Yup, menyesatkan dengan cara memutar belitkan fakta. Siapa nanti yang tak tau fakta akan terpedaya ie. anak-anak atau cucu-cicit kita.

Dak Wan berkata...

Mawar_berduri - Yup! Bantah kalau tak setuju! :)

Fahim 'n Alin berkata...

saye bantah bang..

Dak Wan berkata...

Fahim 'n Alin - Tolong hebahkan ye? :) baru cek tadi 10K out of 1M

Noorlaila Mohamed Nor berkata...

haaa baru nampak tempat komen
so nak sign jugak!

mesticun berkata...

Bantah keputusan mahkamah.

Dak Wan berkata...

Noorlaila Mohamed Nor - Tqs kerana mengundi :)

Dak Wan berkata...

mesticun - Janji undi, sokong atau bangkang hak diri kan ;))

Ieda the Rainbow Princess berkata...

Salam..Dak Wan..Ieda dh sign petisyen..
Ehhh..sign ke..Aaa..dh vote utk bantah dh kt petisyen tu..Mekasih,Dak Wan..

Dak Wan berkata...

Ieda the Rainbow Princess - Advise to link dan sebarkan kepada semua k? Amal jariah jewr nie....

black_mel berkata...

bantah n tak setuju sama sekali...

Dak Wan berkata...

black_mel - Shhh... undi anda rahsia ;;)

Tukang beca tengah kenen, Sudah baca tolong komen! Tqs
Awak follow RSS disini | Awak follow twitter disini
Sayang Ckit
Muahh!

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Sila taip kod diatas untuk smiley!
Contoh: Untuk icon Senyum Sila taip :)

Catat Ulasan

 

Blog Tips,Trick & Contest

Label

Blogging (22) Stories (21) 1 Malaysia (16) Contest (12) Rainbow Story (12) Story (12) Tips (11) Family (10) Gath (6) Teknik (6) Dem (5) Emotion (5) Feeling (5) Web (5) Car (4) Cinta (4) Love (4) Birthday (3) Islam (3) KCar (3) LMST (3) Myspace (3) PROTON (3) PROTON SAGA (3) SIC (3) Terjah (3) kancil (3) Awards (2) Bagus (2) Jodoh (2) L5 (2) Mira (2) Tag (2) Tools (2) Bidor (1) Cameron (1) Conversion (1) Dato Sagor (1) Facebook (1) Fadzilah Kamsah (1) Kawen (1) Makan (1) Maulidur (1) Meyo (1) Muhammad (1) Nash Ahmad (1) Nuffnang (1) Perak (1) Perodua (1) Politics (1) Politik (1) Racing (1) Rank (1) Ranking (1) Rasul (1) River (1) SAGA (1) SKPZ (1) Sambutan (1) Scenery (1) Sepang (1) Sticky (1) Sunset (1) Technocrati (1) Tmnet (1) Track (1) Uncle (1) VIP (1) Web Page Ranking (1) banner (1)

Powered by  Sue-Sygckit.blogspot.com

back to top