Nuffnang

Syukur Alhamdullillah, setelah 2 bulan bersama Nuffnang, akhirnya teman telah pun berjaya mencapai nilai cash out…. Tak berbaloi hasilnya? Well, semuanya terpulang pada usaha kita, jika rajin dan bermatlamat untuk mencapai sesuatu yang diingini, kita perlulah berusaha.

 

12 blog rules

 

Apa maksudnya usaha di dalam konteks Nuffnang ni? Adakah cukup sekadar usaha? Nak berusaha pon kita perlu tau teknik nya kan? Day dreaming

 

Pendapatan dari Nuffnang amat berkait rapat dengan blog kita dan sebelum kita menyalahkan Nuffnang dan yang lain, apa kata kita lihat dulu kesilapan diri kita. Antara 3 kesilapan kita yang utama ialah kesilapan dalam teknik berblogging, menamakan blog dan meletakkan iklan di tempat yang salah.

 

100 wizard cap1. Kesilapan dalam teknik kita berblogging  

Pemilihan template yang tidak bersesuaian

Isi kandungan blog yang merepek

Bahasa yang susah untuk difahami

Penggunaan kata singkatan dalam posting dan tajuk

Pengolahan isi yang meleret-leret.

Tidak menjawap komen dari pengunjung.

Tidak update blog begitu lama.

Memasang terlalu banyak widget

Blog yang menyusahkan pengunjung

Tulisan yang terlalu kecil

Background yang menyakitkan mata

Terlalu banyak warna dalam blog

Blog yang lambat untuk dibuka

Tajuk yang tiada kena mengena dengan isi.

100 wizard cap2. Kesilapan dalam  menamakan blog.

Pemilihan URL blog yang panjang dan susah diingati.

URL Blog yang takder kena mengena dengan isi kandungan blog.

 

100 wizard cap3. Kesilapan meletakkan iklan di tempat yang salah

Meletak iklan di tempat yang susah di lihat

Meletak iklan hingga mengganggu pengunjung.

Kupasan yang lebih lanjut dan mendalam akan dilakukan pada artikel yang akan datang, sementara ini cuba fikirkan dan senaraikan kelebihan dan kekurangan blog anda ye? Whew

 

p/s : Letakkan diri anda sebagai pengunjung blog anda. Apa perasaan anda bila mula membuka blog anda sendiri?

Related Posts with Thumbnails

30 Xclusive Commentaries:

Sharinginfoz berkata...

tahniah.... nanti semakin banyak ya.....

Tak Payah Bayar Bil P1Wimax

Jom Restoran EMW, Sogo

Ery Farieha berkata...

huhhhuu
tahniah2
nak cashout ke x? :P

FarhanaDr berkata...

Uhuk uhuk.. Ku punye dah nak dekat setaun.. Tapiiiiii.. Uhuk uhuk.. Sedey tol.. Entah mane silapnya..

.millalara. berkata...

wahh.. open table.. open table ;)

kulop ludin berkata...

teman mau lapan taon lagi baru leh cash out!!
haha!!

bella berkata...

great..thums up

iyllienaz berkata...

seronoknya dah cash out duet..haha..sila blanja smua..

zella berkata...

wah...dh cash out yer...
leh la blanje heheh

ardinihumaira berkata...

dni masih tercari2 template yang sesuai.. huhu.. apa komen anda mengenai template dni?

bole kasi pandangan tak.. huhu

Rash berkata...

byk nye kesalahan rash dlm berblogging nih =(

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ berkata...

arini my last day berentry~
aku akan ilang tuk jangka masa yg lama~
ko jaga diri~
tankiu sgt2~
rindu kat ko nti~

Nine Gapura berkata...

wahh taniah wan..dah cashout..:=)

DaHLia berkata...

urm...
adakah URL blog ku susah untuk meniti di bibir2 semua?? menyebabkan Nuffnang menganaktirikan diriku?

Anyway, sis agree dgn "Writing everyday"..sbb kalo kita tidak menulis dengan jangka masa yang lama, kita jadi terpana untuk menulis, nk membina ayat dsb

i'msosupernotcool berkata...

bila la my blog nk letak nuff ni..
aduh..

larasephia berkata...

good for you :)

Jard The Great berkata...

hmm... tips kamu mmg betul

milimilo berkata...

poster 12 rules tu sgt menarik..huhu

suri berkata...

salam..
tahniah atas kejayaan kamu..semoga akan maju kehadapan lagi..

terima kasih atas isi diatas.sungguh baik sekali..

hisham berkata...

salam bro...info lu bg ni amat berguna sgt2...tq bro...

zures berkata...

Cam terasa je pat no. 2. tu. Asalnyer blog ku utk decorasi rumah tapi dah terjebak pulak ngan nuffnang tulah dah jadi cacamarba punya blog. Nak kena tukar nama ni..

|arieza| berkata...

wah tips! tq tq :) tp tu la,, kdg2 masuk my blog sndri, naik biol jugak.. hehe tp hrp2 yg membaca dpt bersabar dengan penulisan teman yg tah ape2 huhuhu

q-nizam berkata...

thanks for the tips.

laila berkata...

perasaan bila buka blog sendiri
rasa bosan sebab layout sama ja

ZihNuN FaTiN berkata...

daku punya suda 2 bln belum cash out lg..huhu

Zikr the Jalanan Sepi Perantau berkata...

setuju dengan pendapat bro tuh...

p/s : earning nuff berapa hengget je nie..takpela pelan2 kayuh...

wazy berkata...

tahniah yer bro sebab dah cash out dari Nuffnang

suri berkata...

masyukk...

a1zudd1n berkata...

tahniah bro..aku tgh tgu cek ke2 ni..hehe

░♥si lampu neon♥░ berkata...

heheh bape banyak da dapat ? asal tak guna inity?

akubiomed berkata...

Tanniah dapat juga. Saya masih menunggu bila agaknya nuffnang nak reward saya :-)

Tukang beca tengah kenen, Sudah baca tolong komen! Tqs
Awak follow RSS disini | Awak follow twitter disini
Sayang Ckit
Muahh!

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Sila taip kod diatas untuk smiley!
Contoh: Untuk icon Senyum Sila taip :)

Catat Ulasan

 

Blog Tips,Trick & Contest

Label

Blogging (22) Stories (21) 1 Malaysia (16) Contest (12) Rainbow Story (12) Story (12) Tips (11) Family (10) Gath (6) Teknik (6) Dem (5) Emotion (5) Feeling (5) Web (5) Car (4) Cinta (4) Love (4) Birthday (3) Islam (3) KCar (3) LMST (3) Myspace (3) PROTON (3) PROTON SAGA (3) SIC (3) Terjah (3) kancil (3) Awards (2) Bagus (2) Jodoh (2) L5 (2) Mira (2) Tag (2) Tools (2) Bidor (1) Cameron (1) Conversion (1) Dato Sagor (1) Facebook (1) Fadzilah Kamsah (1) Kawen (1) Makan (1) Maulidur (1) Meyo (1) Muhammad (1) Nash Ahmad (1) Nuffnang (1) Perak (1) Perodua (1) Politics (1) Politik (1) Racing (1) Rank (1) Ranking (1) Rasul (1) River (1) SAGA (1) SKPZ (1) Sambutan (1) Scenery (1) Sepang (1) Sticky (1) Sunset (1) Technocrati (1) Tmnet (1) Track (1) Uncle (1) VIP (1) Web Page Ranking (1) banner (1)

Powered by  Sue-Sygckit.blogspot.com

back to top