Lelaki itu Sensitif!

Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat
(perihatin).Mari kita lihat 10 point berikut.

 

116315278m 

1.

Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tidak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsikan bersama dan bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat.  Jangan tak bagi hint! Nanti merana sendiri.Tongue

2.

Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik dengan syarat, anda tegas dan ikhlas. Tak perlu memberikan harapan palsu kepadanya. Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita dan lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata-mata. Oleh itu, mereka selalu keliru dengan sikap perempuan dan tak memahami kenapa perempuan bersikap begitu begini…Devil

3.

Lelaki memang dilahirkan dengan perasaan yang kuat terhadap wanita. Sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool dan bila lelaki tertengok dada wanita dan ter”kantoi” Sila maafkan saja, kerana kebanyakan lelaki memang tak sengaja. Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!Blushing

 

4.

Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita untuk keluar dating kali pertama! Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Dont tell anyone

5.

Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita. Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita! Lelaki juga cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita. So, pura-puralah lemah ok? Walaupun sebenarnya anda memang kuat.Worried

emo-3

6.

Selalunya, bila lelaki cakap..”Emm..tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.Whew

7.

Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanitanya memahami maksud dia.Angel

8.

Lelaki akan cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain terutama bila dibanding-banding dengan x-boyfriend, x-husband,dan segala macam x yang lain-lainnya. (X-Men terkecuali k?)Phbbbttt

9.

Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan ‘flirting’ dengan ramai wanita, dia akan tetap hanya ada seorang teman wanita yg istimewa…Yang lain? Hanyalah kawan!Dancing

10.

Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itulah dikatakan, air mata senjata perempuan dan bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga bersedih. Cuma amat jarang dia menunjukkannya kesedihannya di depan orang ramai.Crying

 

Kesimpulannya lelaki juga ada kelemahan dan bukannya sentiasa hebat. Kengkadang dia pon breakdown juga.Cool

Related Posts with Thumbnails

50 Xclusive Commentaries:

Boneka tak sakit berkata...

HAHAHAHAHAHAHA OKAY GELAK DULU! KASI MCM KES PENAFIAN!!!

Boneka tak sakit berkata...

PASTU KOMEN
HAI BUAT TUK AWEK LAH PULAK ! HAHAHA LELAKI NAK JUGA TAU PEREMPUAN TUI CAMNER muahah!!

BUAT SKRANG!! AKU KASI 10MIN!

Dak Wan berkata...

Boneka tak sakit - =))Macam harem ahh statement.

kulop ludin berkata...

Selalunya, bila lelaki cakap..”Emm..tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

=)) yang ini memang selalu la teman guna!!
hua3....
iye benor statement tuh.....

LORD ZARA 札拉 berkata...

hahaha~

aku dah jumpa lelaki emo yang macam pompuan monopaus~

sumpah~

sangat emo sampai aku yg jadi cam lelaki, kena pujuk tak sudah2~

Fahim 'n Alin berkata...

hoho.. btol 2

sharamli berkata...

n0 1o?...

kdg2 yg jenis eg0..dy0rang xkan hiraukan kita wal0pun kita nanges air mata darah skali p0n..

Decorater [MisS N] berkata...

betulke point number 1 tuh????
Susah nk caye la...dlm fikiran nih,salu je fikir bahawa lelaki suka pompuan yg cantik je... since sy tak terkategori cantik,salu gakla tak yakin ngan CINTA LELAKI.....Saya stuju point 6..

MR 47 berkata...

statement no 3: urm...yaaaa..mmg sgt indah...lg pn klo dh rezeki dpn mate spe nk lpaskan btol x?hahaha..

Farhana berkata...

Hohoho.. Bagud2.. Ni blh jadi tips untuk saye.. Heehee. Okey2. Nak try pi ngorat lelaki idamanku.. Ahaks.. :X

seroja jingga berkata...

i hardly trust a guy

Natasha berkata...

lelaki bukan sensetip :| tetpi dorg poyo jer lebeh 8-}

Daffodil D berkata...

betul semua ni. he he. cakap pasal ex mula la muncung panjang sedepa. ho ho

Dak Wan berkata...

kulop ludin - Yes boss! Same la kite. Ekekeke =))

Dak Wan berkata...

LORD ZARA 札拉 - Opss... Laki emo tak tentu pasal tu camner eh? Idok lewr teman tau... ;))

Dak Wan berkata...

Fahim 'n Alin - hahaha :))

Dak Wan berkata...

sharamli - Tu hati nya kering sangat tu. Maybe sebab laki tu selalu sunbathing kot :))

Dak Wan berkata...

Decorater [MisS N] - Ramai jewr member2 teman yang kawen org yg muka pecah rumah. :) Nak ke? :))

Dak Wan berkata...

MR 47 - I Like :X

Dak Wan berkata...

Farhana - Try bg hint kat si dia skit :)

Dak Wan berkata...

seroja jingga - There's always somebody there to ease you next time around. Berdoa k? ;)

Dak Wan berkata...

Natasha - Kerempeng ah sis! :P

Dak Wan berkata...

Daffodil D - For some people perhaps? :)

chokio_nia berkata...

tang x-men taleh blah..hahaha...hurmmm...bagus gak tips ne..thanx ah..hehe

zella berkata...

lelaki ni sbnrnya manja tp slalu xngaku hik2...

Jard The Great berkata...

gud ar.. ehehe

Aidi-Safuan berkata...

hahahaah..memang besh fakta nih

Cik Norfa berkata...

nak komen leh?

NO.5 - selalu jugak dengar perkara ni..so kdg2 saya sengaja mintak tlg my cinta eventho saya buleh buat. nak tunjukkan pada dia, yang dia memang diperlukan dan penting di dalam hidupku ini

No. 6 - saya setuju. selalu2nya perkara ni buleh difahami sgt.

No. 9 - ini kelihatan sangat tidak adil. tapi melihat rakan2 lelaki saya yang lain..saya percaya ini benar.

No.10 - absolutely rite!...tapi ada jugak yang buat bodo je bila wanita menangis.

chill and peace!

ezzati berkata...

lelaki..lelaki...hehe :p

Zura berkata...

mmg betul pun 10 point..kite manusia mmg ade yg lemah ade yg kuat...so balancelah.. :)

dilot berkata...

dilot pernah jumpa lelaki yg kuat beremo..dah macam meroyan la pulak tgk..=)

outoftopic..utk lelaki sutera tak ada..cuma batik biasa jela...

http://www.dilahdilot.com/hidup-berani-untuk-gagal-2

Dak Wan berkata...

chokio_nia - URW, x-men tu takder dlm skrip. Klu nak citer kat boy u, boleh jewr :))

Dak Wan berkata...

zella - Laki manja dgn pompuan jewr ;)) Kalau laki manja dgn laki tu samaada bergurau atau gay jewr :))

Dak Wan berkata...

Jard The Great - URW :D Pernah guna ke?

Dak Wan berkata...

Aidi-Safuan - Boleh gak untuk kenal diri sendiri :))

Dak Wan berkata...

Cik Norfa - No9 tu kalau tak, camner teman nak jawap dgn org ghumah? =))

Dak Wan berkata...

ezzati - pompuan.. pompuan.. :P

Dak Wan berkata...

Zura - Masalah teman, balancing dah out la =))

Dak Wan berkata...

dilot - Erk? laki meroyan :-t Dia peyed kot? =))

Kulanz Salleh berkata...

daripada 10 point tu.. bnyk juga yg tkena dgn aku... tapi tak tau la yang aku ni sensetif ka tak..

Dak Wan berkata...

Kulanz Salleh - Ni kira sikap lelaki yg ada kasih sayang :)

Sharinginfoz berkata...

apa yang penting sensitif biar kena tempat kan...

Dak Wan berkata...

Sharinginfoz - Yup btol tu! :D

Dak Wan berkata...

Boneka tak sakit berkata...

HAHAHAHAHAHAHA OKAY GELAK DULU! KASI MCM KES PENAFIAN!!!

- b-( Statement yg diragui kesuciannya :P

ƨ's berkata...

soey lahh baruu bace post ney .
sangat sangatt teharuu bilee bacee . :D
sebab sebabb baruu gadoo nan bf .
hahahah =)) .

Dak Wan berkata...

ƨ's - :)) Takper, nanti dia bleh pujuk kan? Hehehe

unwanted berkata...

ish...
mana ada aku sensitif...ha3

Dak Wan berkata...

unwanted - Ko manader perasaan :P

suri berkata...

salam..
huuhu..tapi itulah keunikan kaum leleki dan keistimewaan kaum wanita kerna mrka juga ada kelebihan dan kekurangan diri msg2..

Dak Wan® berkata...

suri - wasalam, Yup! Memasing ada kekurangan dan kelebihan kan? :)

Tukang beca tengah kenen, Sudah baca tolong komen! Tqs
Awak follow RSS disini | Awak follow twitter disini
Sayang Ckit
Muahh!

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Sila taip kod diatas untuk smiley!
Contoh: Untuk icon Senyum Sila taip :)

Catat Ulasan

 

Blog Tips,Trick & Contest

Label

Blogging (22) Stories (21) 1 Malaysia (16) Contest (12) Rainbow Story (12) Story (12) Tips (11) Family (10) Gath (6) Teknik (6) Dem (5) Emotion (5) Feeling (5) Web (5) Car (4) Cinta (4) Love (4) Birthday (3) Islam (3) KCar (3) LMST (3) Myspace (3) PROTON (3) PROTON SAGA (3) SIC (3) Terjah (3) kancil (3) Awards (2) Bagus (2) Jodoh (2) L5 (2) Mira (2) Tag (2) Tools (2) Bidor (1) Cameron (1) Conversion (1) Dato Sagor (1) Facebook (1) Fadzilah Kamsah (1) Kawen (1) Makan (1) Maulidur (1) Meyo (1) Muhammad (1) Nash Ahmad (1) Nuffnang (1) Perak (1) Perodua (1) Politics (1) Politik (1) Racing (1) Rank (1) Ranking (1) Rasul (1) River (1) SAGA (1) SKPZ (1) Sambutan (1) Scenery (1) Sepang (1) Sticky (1) Sunset (1) Technocrati (1) Tmnet (1) Track (1) Uncle (1) VIP (1) Web Page Ranking (1) banner (1)

Powered by  Sue-Sygckit.blogspot.com

back to top