Pertandingan Sempena Ulang Tahun Pertama Dunia Sebelah Zara

Pertama : Berikan nama yang sesuai untuk beruang putih pemberian kakak kursus aku sempena istiadat graduasi aku. Sehingga kini aku hanya menggelarnya, Encik Putih. Berikan nama dalam DUA PERKATAAN sahaja. Contoh : Adam Zarith.
- Nama pilihan teman : Satria Quepid, maksudnya Pahlawan yang melindungi kamu macam cupid the "angel of love" hehehe. Big Grin

 

Kedua : Berikan LIMA KENYATAAN mengapa anda mengunjungi Dunia Sebelah Zara. Sama ada SUKA, BENCI atau SECARA TIBA-TIBA termasuk ke sini. Anda boleh menulis mengenai apa sahaja mengenai perkara tersebut. Aku rela. *senyum*
1)Teman suka dengan gaya bahasa dan lenggok penulisan Zara.
2)Antara blogger terawal yang peramah teman kenali.
3)Entry yang sentiasa menarik.
4)Judul yang menimbulkan kontroversi.
5)Blog yang sesuai untuk semua peringkat umur.

 

Ketiga : Pilih satu penulisan Zara yang kamu paling suka dan nyatakan mengapa.
Cinta Hati http://shafaza-zara.blogspot.com/2009/01/cinta-hati.html

Cuma aku sedang mendengar alunan lagu dari Romance, " Ku Ingin Kamu".

Zara : Aku patut mendengar lagu yang agak sayu barangkali, biar menangis di khalayak. Tapi aku rasakan perkara begitu tidak di perlukan. Kelakar yang amat sangat. Bukan diri aku.

 

Romance - Ku Ingin Kamu

Demi semua yang aku jalani bersamamu
Kuingin engkau jadi milikku
kuingin kau disampingku

Tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
Dan hanya dirimu yang bisa
Membawa surga dalam hatiku

Chorus:
Ku ingin engkau menjadi milikku
Aku akan mencintaimu
Menjagamu selama hidupku
Dan aku kan berjanji
Hanya kaulah yang kusayangi
Ku akan setia disini
Menemani…

Sentuhanmu
Bagaikan tangan sang dewi cinta
Yang berhiaskan bunga asmara
Dan membuatku tak kuasa

Back to chorus

Di setiap arung gerak
Tersimpan di hati kecilku
Bahawa dirimu terindah untukku

Back to Chorus

Chorus 2:
Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernafas
Selama Tuhan masih mengijinkan
Kuingin selalu menjagamu

Back to Chorus2 [3x]

Selama ku masih bisa bertahan
Selama ku masih bisa bernapas


Entry ini membawa pengenalan yang lebih dekat kepada pembaca untuk mengenali diri penulis secara lebih mendalam, tapi sayangnya, lumrah bagi penulis muda yang baru berkecimpung dalam dunia blog, tiada yang ingin mengenali dan mengkritik.(0 komen)

 

Keempat : Lengkapkan slogan ini.
"Selamat Ulang Tahun Pertama Dunia Sebelah Zara. Dunia ini memberikan ................"(tidak melebihi 20 perkataan)
Selamat Ulang Tahun Pertama Dunia Sebelah Zara. Dunia ini memberikan pengertian gramartis dengan bahasa ibunda untuk penulis blog yang lain.

Related Posts with Thumbnails

22 Xclusive Commentaries:

LORD ZARA 札拉 berkata...

hehehe~
sodap nama tu bang~
Zara amik~~

=]

hisham berkata...

bro..dpt hadiah ape ni ek??

Fahim 'n Alin berkata...

huih..cambest jek

syaf berkata...

bagi name "popo dippo" ok x...heheheh
ayoo contes, rajin nyer buat

|arieza| berkata...

amboi musim contest plak :p

Dak Wan berkata...

LORD ZARA 札拉 - Ambik jewr :X

Dak Wan berkata...

hisham - Surprise ;))

Dak Wan berkata...

Fahim 'n Alin - Arini last :))

Dak Wan berkata...

syaf - Join ah :) Dah lama survey contest ni, cuma nak kena follow je ;)

Dak Wan berkata...

|arieza|- Join gak ke? :P

cj'alhafiz berkata...

Zara memang best....!!!!

cik EPAL berkata...

ku ingin kamuuuuuuuuuuuuu :D

~0~ berkata...

kretip bang

Dak Wan berkata...

cj'alhafiz - Hehehe, tqs to Zara anjurkan contest ni :))

Dak Wan berkata...

cik EPAL - Ingin apa erk? =))

Dak Wan berkata...

~0~ - Tqs ;))

ezzati berkata...

waa..kontes2

Dak Wan berkata...

ezzati - Uiks? :-/ Tak join ka?

Sharinginfoz berkata...

banyak contest.. masuk jangan tak masuk..

KWSP Statement via Kiosk

Beli Buku Sekolah Anak2

Dak Wan berkata...

Sharinginfoz - Yup, join jewr mana suka :D

Budak Hostel berkata...

whoaaa... contestttt :D

Dak Wan berkata...

Budak Hostel - Yang lagi satu tu open lagi ;;) yang ni, malam ni abis :) Nak kena cepat taw?

Tukang beca tengah kenen, Sudah baca tolong komen! Tqs
Awak follow RSS disini | Awak follow twitter disini
Sayang Ckit
Muahh!

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Sila taip kod diatas untuk smiley!
Contoh: Untuk icon Senyum Sila taip :)

Catat Ulasan

 

Blog Tips,Trick & Contest

Label

Blogging (22) Stories (21) 1 Malaysia (16) Contest (12) Rainbow Story (12) Story (12) Tips (11) Family (10) Gath (6) Teknik (6) Dem (5) Emotion (5) Feeling (5) Web (5) Car (4) Cinta (4) Love (4) Birthday (3) Islam (3) KCar (3) LMST (3) Myspace (3) PROTON (3) PROTON SAGA (3) SIC (3) Terjah (3) kancil (3) Awards (2) Bagus (2) Jodoh (2) L5 (2) Mira (2) Tag (2) Tools (2) Bidor (1) Cameron (1) Conversion (1) Dato Sagor (1) Facebook (1) Fadzilah Kamsah (1) Kawen (1) Makan (1) Maulidur (1) Meyo (1) Muhammad (1) Nash Ahmad (1) Nuffnang (1) Perak (1) Perodua (1) Politics (1) Politik (1) Racing (1) Rank (1) Ranking (1) Rasul (1) River (1) SAGA (1) SKPZ (1) Sambutan (1) Scenery (1) Sepang (1) Sticky (1) Sunset (1) Technocrati (1) Tmnet (1) Track (1) Uncle (1) VIP (1) Web Page Ranking (1) banner (1)

Powered by  Sue-Sygckit.blogspot.com

back to top