Menangi TV LCD!

Menangilah Aquos TV LCD percuma….. Caranya mudah;

spam from planet49email


Email yang teman terima

Terasa sedikit kejanggalan disitu, teman pon mulakan edisi siasat.

FireShot capture #019 - 'Sign up for free now and win a Sharp Aquos LCD TV' - www_selected-winner_com_my

Ni websitenya yang menawarkan Aquos LCD TV

http://www.selected-winner.com.my/

(siap website (dot)com(dot)my tu…)

Teman teruskan siasatan dan terjumpa satu forum yang menceritakan pasal menatang nih.(thanks a lot to pakcik google)

FireShot capture #012 - '[Beware] I just won a LCD! but most likely it is a scam, sian___ - www_hardwarezone_com_sg' - forums_hardwarezone_com_sg_showthread_php_t=2518815

Ni forum Singapura yang terangkan mengenai scam ni dan cara macam mana ia berfungsi untuk menipu.

Translate BM:

Seorang penduduk di singapura telah menerima email ni, dalam emailnya menerangkan yang dia telah memenangi Aquos LCD TV (Erk? Sama sebijik dowh cam teman) So dia pun menyiasat. Setelah diisi butiran diri di web tu (butiran palsu) dia masih tak dapat mengagak macam mana dia akan ditipu. Web itu akan mengajak anda untuk join dan menangi lebih banyak hadiah.

Jika anda klik tidak berminat, maka anda akan dipanggil untuk menawarkan kawan-kawan anda peluang ini. Disamping itu anda akan terima Seribu dollar. Jika anda ignore dan teruskan tanpa invite kawan-kawan anda, anda akan dimaklumkan butirannya melalui email.

Tapi, di laman web yang sama turut menawarkan 2 lagi hadiah. 1 ialah JayChou Club dan satu lagi ialah iPhone 3gs!

Bila anda memilih untuk iPhone 3gs(honestly, saper yang nak join kelab Jay Chou eh?) barulah anda akan tahu cara penipuan in dilakukan…

Anda akan diminta untuk sms “IPHONE” dan hantar ke 77977

Di bawah webpage tersebut, (dalam tulisan kecil diterangkan)

scam planet49

So, berhati-hatilah ok? Dan tolong sebarkan pada kawan-kawan lain. RM 20 seminggu dan takkan berhenti, sebulan dah RM 80. Pastu email anda akan dijual pada spammers-spammers yang lain antaranya, www.who-remembers-me.com – cek report di

http://www.dynamoo.com/blog/2008/02/who-remembers-mecom-spam.html

Sudahnya, duit anda hilang, tv tak dapat, handphone kena spam, email jugak kena spam, silap-silap dengan email kengkawan semua kena sekali. Devil

Related Posts with Thumbnails

24 Xclusive Commentaries:

Sharinginfoz berkata...

memang mengarut semua.. mana ada benda free.. bosan2 singgah ya. click ur mas...

juk berkata...

gerAM betul daddy dgn bentuk penipuan mcm ni. sejak follow blog dak wan byk maklumat ttg scammers yg sy tahu. TQ, abang wan. hal2 penipuan gini kini laporkan kpd pihak berwajib sebelum ia berleluasa.

kulop ludin berkata...

nak ke jamban pun kena bayor!!
mano ada percuma!
hampeh la email camnie!!x(

~0~ berkata...

memacam tektik utk menipu diorang nie

kawie2020 berkata...

macam2 cara nak cari duit kan tapi cara ni x bagus.. thanx for the info dak wan...

maiyah berkata...

macam2 le kan.. tapi ada gak yg tertipu pe.. mintak le dijauhkan

~@k1 is @utuMn!~ berkata...

huhuh...
bgs la kmu...
research dalam2~
hahah...
kalu aki mmg x lyn la..
delete tros!~ :))

░♥si lampu neon♥░ berkata...

aku nyampah betul la dgn scammers ni..kalau takde akal tu dalama da kene tipu..

Zura berkata...

cm tue sekali...bahayanye... :)

ezzati berkata...

adeii..mcm2 adoo

faizu berkata...

bhya gile..ak dlu lg la..die twrkn ak 5 juta DOLAr dngn hanya bg alamat umah je..xbrani ak...

Dak Wan berkata...

Sharinginfoz - Dia kata menang LCD, pastu web plak Malaysia punya, itu yg menarik tu :))

Dak Wan berkata...

juk - URW,tp sayang takleh nak report sebab depa berselindung di sebalik akta internet. :(

Dak Wan berkata...

kulop ludin - itulah... dah terlalu banyak contest yg hadiahnya best, tapi sebenarnya menipu jewr. :))

Dak Wan berkata...

~0~ - depa sentiasa ada teknik terbaru untuk menipu. =))

Jard The Great berkata...

ishhh.. bhy

Dak Wan berkata...

kawie2020 - URW,Prevention is better than cure kan? ;))

Dak Wan berkata...

maiyah - Always read the small print n between the lines dear :D

Dak Wan berkata...

~@k1 is @utuMn!~ - Kalo btol dapat hadiah camner? :P

Dak Wan berkata...

░♥si lampu neon♥░ - Utk elak kena scam, kena berguru dgn depa kot? ;))

Dak Wan berkata...

Zura - Takper kita ber hati-hati jewr k? :D

Dak Wan berkata...

ezzati - Tu ahh, setan nya perangai kan? :)

Dak Wan berkata...

faizu - Itu takder website + bukan local nya address kan? Normally itu African nya scam. :(

Dak Wan berkata...

Jard The Great - Takper, kita belajar dan sebarkan jewr :)

Tukang beca tengah kenen, Sudah baca tolong komen! Tqs
Awak follow RSS disini | Awak follow twitter disini
Sayang Ckit
Muahh!

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Sila taip kod diatas untuk smiley!
Contoh: Untuk icon Senyum Sila taip :)

Catat Ulasan

 

Blog Tips,Trick & Contest

Label

Blogging (22) Stories (21) 1 Malaysia (16) Contest (12) Rainbow Story (12) Story (12) Tips (11) Family (10) Gath (6) Teknik (6) Dem (5) Emotion (5) Feeling (5) Web (5) Car (4) Cinta (4) Love (4) Birthday (3) Islam (3) KCar (3) LMST (3) Myspace (3) PROTON (3) PROTON SAGA (3) SIC (3) Terjah (3) kancil (3) Awards (2) Bagus (2) Jodoh (2) L5 (2) Mira (2) Tag (2) Tools (2) Bidor (1) Cameron (1) Conversion (1) Dato Sagor (1) Facebook (1) Fadzilah Kamsah (1) Kawen (1) Makan (1) Maulidur (1) Meyo (1) Muhammad (1) Nash Ahmad (1) Nuffnang (1) Perak (1) Perodua (1) Politics (1) Politik (1) Racing (1) Rank (1) Ranking (1) Rasul (1) River (1) SAGA (1) SKPZ (1) Sambutan (1) Scenery (1) Sepang (1) Sticky (1) Sunset (1) Technocrati (1) Tmnet (1) Track (1) Uncle (1) VIP (1) Web Page Ranking (1) banner (1)

Powered by  Sue-Sygckit.blogspot.com

back to top